Borstvoeding Kickstart Kraamzorg

Als zorgverlener in het kraambed wordt van je verwacht dat je informatie en advies geeft over het voeden (aan de borst) van de baby. Soms zijn er situaties waarbij je wel wat extra kennis kunt gebruiken. In deze cursus leer ik je de basis vaardigheden die jou helpen bij het begeleiden van de kraamvrouw en haar baby bij het voeden aan de borst.
Deze cursus kun je volgen via een unieke online leeromgeving, zowel op de computer als op je telefoon. De lesstof wordt in verschillende vormen aangeboden, zoals video en tekst.  Je kunt het programma volledig op je eigen tempo en in je eigen tijd doen. Je kunt de informatie altijd weer opnieuw bekijken of opzoeken. 

Eén keer per maand is er een live zoom met mij, waarin je al je vragen kunt stellen of casuistiek kunt bespreken. Daarnaast is er voor cursisten een besloten facebookgroep, waar je met elkaar in gesprek kunt. 

De cursus is geaccrediteerd door KCKZ, KNOV en V&VN en NBVD. Allen geven 4 punten.  

 

Wil jij ook meer kennis en vaardigheden om vrouwen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij borstvoeding? Meld je dan nu aan. 

In deze basis cursus borstvoeding leer je alle grondbeginselen om een kraamvrouw en haar baby zo goed mogelijk te begeleiden bij het succesvol opstarten van de borstvoeding.

online borstvoedingscursus

Aan het eind van deze cursus kunnen de cursisten vrouwen zo goed mogelijk begeleiden bij borstvoeding. Ze kunnen alledaagse, veelvoorkomende borstvoedingsproblemen zelfstandig oplossen. Daarnaast weten ze wanneer ze moeten doorverwijzen naar bijvoorbeeld een lactatiekundige of de huisarts.

De cursus wordt afgerond met een kennistoets. 

Wat leer je?

Aan het einde van de cursus beheerst de deelnemer de volgende vaardigheden

  • Kan de voorwaarden scheppen voor het succesvol opstarten van de borstvoeding relatie
  • Kan de voedingsreflexen van de baby benutten bij het aanleggen van de baby aan de borst
  • Kan kraamvrouwen begeleiden bij het leren aanleggen van de baby
  • Heeft kennis van de fysiologie van de kraamweek en kan het gezin hierover informeren
  • Weet hoe te handelen in geval van pathologie- over- en onderproductie- pijnlijke tepels- aanleggen lukt niet- kraamvrouw is onzeker
  • Kan bij onvoldoende melkproductie adviezen geven die gebaseerd zijn op de landelijke richtlijnen (kolven, bijvoeden)- als interventies onvoldoende resultaat hebben, kan ze gericht doorverwijzen. 
  • Kan zwangeren informeren over antenataal kolven en weet in welke situaties antenataal kolven geïndiceerd is en wanneer niet.
  • Kan zwangeren doorverwijzen naar Kickstart je Borstvoeding (online cursus voor a.s. ouders). 
  •