• Lactatiekundige
  • Over mij
  • Contact
  • Consulten
  • Blog
  • Kwaliteit
  • Instagram links
  • Intake formulier
  • Winkel
  • Winkelmand
  • Afrekenen
  • Mijn account
  • Downloads Kickstart je Borstvoeding

Teddy Roorda IBCLC

Jouw #borstvoeding doel halen

You are here: Home / Borstvoeding hupmiddelen / Infacol, wondermiddel of verkooptruc?

Infacol, wondermiddel of verkooptruc?

1 november, 2015 by Teddy Roorda 5 Comments

Wondermiddel of verkooptruc?In veel van de gezinnen waar ik als lactatiekundige kom, kampen de ouders met het ontroostbaar huilen van hun baby. Ouders zoeken naar een oplossing om het huilen te stoppen. Vaak krijgen ze het advies (van huisarts, verloskundige, consultatiebureau of kraamzorg) om hun baby Infacol te geven. Maar wat is Infacol precies? En (hoe) werkt het?

Infacol is een effectief medisch hulpmiddel en helpt vastzittende lucht in de maag en darmen te bevrijden. Infacol wordt niet in het lichaam opgenomen, maar zorgt er voor dat de kleine gasbellen worden samengevoegd tot grote gasbellen die makkelijk door je baby als lucht kunnen worden afgevoerd. Infacol bevat simeticon (anti-flatulent) Het heeft een natuurlijke sinaasappelsmaak en bevat geen suiker, alcohol en kleurstoffen. Infacol is makkelijk toe te dienen dankzij de gebruiksvriendelijke plastic pipet. Bron: www.infacol.com

Dat klinkt goed zou je zeggen. Ware het niet dat diverse wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat Infacol niet werkt! Recent (okt. 2015) publiceerden JD Johnson  et al. een studie in  American Family Practicionors en zij concludeerden dat simeticon (Infacol dus) ineffectief is bij de behandeling van darmkrampen. Een oudere studie uit 1994 van Metcalf et al. concludeert dat infacol niet effectiever is in de behandeling dan een placebo.

Behalve dat het niet werkt, zijn er ook nog andere redenen om je baby geen Infacol te geven.
Ingredienten:
Simeticon 40 mg/ml  natriumsaccharine, hypromellose, sinaasappelsmaak, methyl hydroxybenzoate (E218), propyl hydroxybenzoate (E216), gezuiverd water.
Infacol bevat geen suiker, wel zoetstof en parabenen. Parabenen (E216 en E218) kunnen een allergische reactie veroorzaken.

Waarom wordt Infacol door zoveel zorgverleners geadviseerd aan ouders?
Ik denk dat er sprake is van een slimme en effectieve marketingstrategie. We willen allemaal graag een helpende hand bieden als ouders een probleem hebben dat ze zelf niet op kunnen lossen. En veel ouders hebben behoefte aan een middel. Ze willen iets kunnen doen voor hun huilende kind.

Maar wat dan wel?
Als Infacol niet werkt, wat kun je dan doen voor je huilende kind? Het is belangrijk om de oorzaak van het huilen te achterhalen een daar een oplossing voor te zoeken. Symptoombestrijding gaat de kern van het probleem helaas niet oplossen.

Edit: Sab Simplex bevat dezelfde werkzame stof en iets andere hulpmiddelen en een andere smaakstof. Bovenstaande geldt dus ook voor dit middel.

Dit delen:

  • Twitter
  • Facebook

Gerelateerd

Comments

comments

Filed Under: Borstvoeding hupmiddelen Tagged With: borstvoeding, darmkrampen, huilen, valkuilen

Comments

  1. dirksmama says

    4 november, 2015 at 22:15

    Aeropax dat soms ook gegeven wordt bevat ook dezelfde bestanddelen.

    Beantwoorden
  2. Tineke says

    28 april, 2018 at 14:17

    Tja en toch als je sab simplex toevoegd zie je de luchtbellen “verdwijnen” Voor mijn kindje (die last van krampjes heeft, door het niet boeren) helpt dit middel dus wel. Omdat ze op deze manier minder lucht binnenkrijgt.. de darmkrampen door de verwerking van de voeding verandert dus niet.. alleen voor boertjes en scheetjes problemen werkt het supergoed bij ons thuis.. Tis maar net welke vorm van darmkrampen je kindje last van heeft.. Verder wens ik alle mamas succes met de krampjes.. #YouCanDoThis

    Beantwoorden
  3. Maria says

    14 oktober, 2016 at 08:45

    Infacol werkt hier fantastisch. Geeft zeker verlichting. Ik geloof sterk dat dit gewoon heel erg per kind verschilt. We zijn nu eenmaal allemaal verschillend en hebben verschillende gevoeligheden. Wat voor de een werkt kan voor de ander niet werken of zelfs tegenwerken. Wil er desondanks graag vanaf, zeker als je bekijkt dat er toch e nummers inzitten en notabene parabenen, dit mijd ik in mijn eigen voeding volledig. En baal daar dus wel van. Maar met afbouwen krijgt onze zoon duidelijk weer veel last/krampen. Hij is nu 4 maanden oud.

    Beantwoorden
  4. Anoniem says

    24 februari, 2017 at 03:39

    Je snapt toch wel wat wetenschappelijk betekend?

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Baby buikpijn :( – everythingdaily schreef:
    27 mei, 2016 om 20:00

    […] Edit: Infacol werkt niet […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verzekering

Search

Borstvoeding Nieuwsbrief

Tags

aanleggen Baby borstamputatie borstoperatie borstvergroting borstverkleining borstvoeding china coronavirus COVID-19 darmkrampen domperidon draagmoeder flesvoeding fopspeen heimwee huilen hulpmiddel kiezen kolven lactatiekundige media melkproductie moedermelk mythe nachtvoeding NICU onzeker op verzoek Pijn pijn in de borst pijnlijke tepels prematuur slapen spruw Televisie tutorial valkuilen vertrouwen video vlog voeden op verzoek youtube zuigbehoefte zwangerschap

Copyright © 2023 · Lifestyle Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

 

Reacties laden....